Za atarske puteve 700 miliona dinara

Bez autora
Mar 06 2012

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović i gradonačelnici i predsednici 46 opština potpisali su danas u Domu Narodne skupštine ugovore na osnovu kojih će u naredna četiri meseca biti uređeno 830 kilometara poljskih puteva u Srbiji. Ukupna vrednost radova na revitalizaciji poljskih puteva iznosi 700 miliona dinara, od kojih će 450 miliona dinara biti izdvojeno iz republičkog budžeta, a ostatak sredstava će obezbediti gradovi i opštine iz cele Srbije. Sredstva za uređenje poljskih puteva obezbeđena su od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, odnosno iz sopstvenih prihoda resornog ministarstva. Na ovom projektu biće angažovane domaće građevinske firme, što će toj privrednoj grani pružiti podsticaj i omogućiti da obavljanjem kvalitetnog posla za sve građane Srbije poboljšaju svoje bilanse i ostvare zaradu.

Za atarske puteve 700 miliona dinaraMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović i gradonačelnici i predsednici 46 opština potpisali su danas u Domu Narodne skupštine ugovore na osnovu kojih će u naredna četiri meseca biti uređeno 830 kilometara poljskih puteva u Srbiji.

Ukupna vrednost radova na revitalizaciji poljskih puteva iznosi 700 miliona dinara, od kojih će 450 miliona dinara biti izdvojeno iz republičkog budžeta, a ostatak sredstava će obezbediti gradovi i opštine iz cele Srbije.

Sredstva za uređenje poljskih puteva obezbeđena su od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, odnosno iz sopstvenih prihoda resornog ministarstva.

Na ovom projektu biće angažovane domaće građevinske firme, što će toj privrednoj grani pružiti podsticaj i omogućiti da obavljanjem kvalitetnog posla za sve građane Srbije poboljšaju svoje bilanse i ostvare zaradu.

Ministar Petrović je istakao da će uređenje atarskih puteva omogućiti da vlasnici 35.000 poljoprivrednih gazdinstava lakše dođu do svojih njiva i poseda i na kvalitetniji način završavaju poslove od vitalne važnosti ne samo za njihove porodične budžete, već i za čitavu državu. Osim poboljšanja uslova poslovanja za poljoprivredne proizvođače, posrednu korist od ovog projekta imaće i 55.000 ljudi iz ruralnih sredina jer će saobraćaj biti poboljšan.

Realizacija ovog projekta omogućiće kvalitetniji život na selu i efikasnije obavljanje poljoprivredne proizvodnje, kao i proizvodnju dovoljne količine sirovina, odnosno poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za domaće potrebe i izvoz, stabilno snadevanje domaćeg tržišta i sprečavanje rasta cene hrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik